A calling chain is set up so that every person calls three other people. Anita needs to let her coworkers know that a meeting time has been changed. Suppose it takes 2 minutes to call three people. In 10 minutes, how many people will konw about themeeting time change? show your reasoningCan someone please help me with this Pre-Al homework question?

After 0 minutes, only Anita knows: 1 person

After 2 minutes, she calls 3 people so 1 + 3 = 4

Assuming they wait until the 2 minutes is up before calling, after 4 minutes those 3 people call 3 each so 9 more; 4 + 9 = 13

After 6 minutes the 9 new ones call 3 each so 27 more; 27 + 13 = 40

After 8 the new 27 call 3 each so 81 more; 40 + 81 = 121

After 10, those 81 call 3 more = 243 so 243 + 121 = 364 know after 10 minutes

## No comments:

## Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.